Saturday, December 11, 2010

DUIT MUDAH!!!!


TANPA MENCARI DOWNLINE & TANPA MENJUAL BARANG!!!!

Income pasif terbaru december 2010!! modal RM120, duk diam dpt RM360... modal RM4800, duk diam dpt RM14.4k dlm masa sebulan shj!!!

sms : 013-9166027
ym : ed_dyy@yahoo.com

id refferal : eddybisnes





ANDA MALAS MENCARI DOWNLINE & MENJUAL BARANG???!!!!- PELAN FASTRACK BOLEH MEMBANTU ANDA!!!


Tempah Posisi Segera
Jadilah Yang Terawal!

Tuesday, March 16, 2010

Kerana IS...

Kerana IS aku update la ckt blog aku yg dah bkurun tk update ni..
utk pngetahuan sume...aku kene wat blog..tp mls je nk wat baru..so aku update jela blog ni..

Kt cni...aku nk ltak bberapa artikel2 yg aku tbaca...antaranya...:-


Dr Fadzilah Kamsah
Kenal peribadi melalui Graphology (Kajian)
Grapho ertinya tulisan
Logy ertinya bidang ilmu

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di
bahagian belakang kertas.
· Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
· Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat
· Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp
· Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak
memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan
· Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain,
peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
· Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka campur orang

iii. Tegak
· Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan
sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan tengah

iv. Campur-campur
· Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
· Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
· Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima : Pada huruf J, G, Y, Z

i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
· Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah,
mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
· Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan
kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam : Pada palang huruf kecil T (t)

i. Tinggi
· Tahap aspirasi tinggi
ii. Rendah
· Mudah berpuas hati, cita-cita rendah
iii. Tengah-tengah
· Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

Rumusan : -

Tulisan mencerminkan peribadi...
Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi
dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam
hidup...



Selain tu...


Bagaimana Cara Makan, Begitulah Cintanya

" Ish! Pelahapnya dia makan! 'Cancel' nak buat pak we!!

Tengoklah tu makanan tepi bibir pun tak dilapnya. Eiii....teruknya."

just for fun jaer! hehehehe....

Makan dengan "controL"

Wah! Skiema habis nampaknya. Suapannya penuh hati-hati. Tapi sikapnya itu buat kamu bosan. Geram pun ada gak. Mana taknya, dia seolah-olah lebih 'minat' dengan makanan itu berbanding dengan diri kamu sendiri. Namun di sebalik sikap dingin si dia itu menggambarkan bahawa dia seorang yang tegas dalam membuat keputusan dan usah diragui soal kesetiaannya. Kamu tetap satu di hatinya! Cewah!

Asyik belek makanan

Hai! Dia lebih banyak pandang makanan daripada wajah kamu! Macamlah makan tu sedap sangat. Perhatikan cara dia makan. Cukup teliti. Misalnya kalau makan ikan, tulang-tulang ikan itu siap disusun di tepi pinggan. Elok saja! Usah gusar, itu menandakan dia amat prihatin dalam tiap apa juga yang dilakukan. Selain itu, tentu saja dia memang serius dengan kamu. So, usahlah diragukan cintanya!

Serius ketika makan

Kiranya gaya makan dia okey saja. Tak terlalu cepat atau lambat sangat. Sesekali dia akan berbual tapi taklah kerap sangat. Bermakna kamu masih lagi 'wujud' di depannya. Namun ketika mengunyah, matanya asyik perhatikan kamu hingga kadangkala kamu nak makan pun segan. Alahai! Bertuahnya badan! Nampak sangat dia teramat sayang terhadap kamu dan tak mahu kamu 'hilang' sesaat pun dari pandangannya. Jaga-jaga, kang nanti tercekik tulang pulak! Sikap pelindung jelas ditunjukkan terhadap diri kamu. Berbahagialah yek!

Makan sambil borak

Syok sangat berbual dengan kamu sampaikan nasi di dalam pinggan pun tak luak. Itu menggambarkan si dia seorang yang periang dan susah nak tengok dia marah. Tapi, merajuk tu adalah. Selain itu, dia juga gemar berterus-terang kerana baginya itu adalah antara perkara utama untuk memastikan sesebuah perhubungan itu berjaya. Tapi awas, jangan buat dia marah. 'Angin satu badan'lah pulak!

Makan sambil kerap tengok jam

Tengok jam tiap kali makan, selalu nak cepat sedangkan masa masih panjang dan tak ada perkara yang nak 'dikejar'. Jangan salah faham, bukan dia ada date dengan gadis/jejaka lain, cuma itu dah memang tabiat dia. Itu semua menunjukkan bahawa dia sebenarnya amat menitikberatkan soal masa. Tengok saja tiap kali berjanji. Mesti 'on time' dia sampai. Sebab tu dia tak suka seseorang yang lembap.

Makan sambil merungut

Ada saja yang tak kena. Makanan tak sedaplah, kurang garamlah dan macam-macam lagi. Kadangkala tu, sakit juga hati kamu dibuatnya. Alah! Biasalah tu, dia kan jenis yang suka berterus-terang. Apa saja yang dirasakan tak puas hati akan diluahkan walaupun kadangkala ia merimaskan kamu.Tapi di sebalik sikapnya itu, ia menunjukkan bahawa dia teramat mengambil berat terhadap diri kamu. Cuma awas, dia tu kuat cemburu. Jadi, jangan gatal-gatal nak menjeling jejaka/gadis di meja sebelah walaupun sekadar untuk cuci mata.


Dan....


Kajian ini telah dibuat oleh Dr. Fadzillah Kamsah selama 25 tahun . Kesahihannya tak dapat dibuktikan.Kalau kena dengan sikapnya, mungkin ianya secara kebetulan ataupun memang itulah sikapnya yang sebenar. Who knows?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JANUARI

bercita-cita tinggi dan orangnya serius
mudah mendisiplinkan diri sendiri


suka mendidik dan dididik
badannya sihat tetapi mudah diserang selsema sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya
rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan
cukup sayang pada kanak-kanak

suka smart, kemas dan teratur
suka duduk rumah

bersifat sensitif, berfikiran mendalam
setia pada segala-galanya

pandai mengambil hati org lain
perlu belajar kemahiran sosial

pendiam kecuali telah dirangsang
cukup cemburu yang sangat tinggi

agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi


FEBRUARI

berfikiran abstrak
mudah menpamirkan marahnya

sukakan benda yang reality dan abstrak
tidak suka benda yang remeh-temeh

inteligent, bijak dan genius
suka berkawan tapi kurang mempamerkannya

berpesonality yang mudah berubah
sangat berani dan suka memberontak

mudah menawan orang lain
bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya

agak pendiam, pemalu dan rendah diri
pemerhatian yang tajam

jujur dan setia pada segalanya
suka hiburan dan sukan

keras hati untuk mencapai matlamat
suka benda yang bersifat seni

tidak suka dikongkong
sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran

mudah memberontak apabila dikongkong
berkecenderungan pada benda yang tahyul

suka kegiatan yang lasak
amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros

emosinya mudah terluka dan sangat sensitive
belajar untuk mempamerkan emosi


MAC

berpesonaliti yang menarik dan menawan
pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam

mudah didampingi
kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal

sangat pemalu dan pemendam rasa
suka berangan-angan

sangat baik secara semula jadi,
suka melancong

jujur pemurah dan mudah simpati
sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi

sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
kelam kabut dalam memilih pasangan

suka pada kedamaian
suka dengan hiasan rumahtangga

sangat peka kepada orang lain
punya bakat seni dalam bidang muzik

Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
kencenderungan kepada benda yang istimewa

tidak cepat marah dan sangat amanah
dan baik jangan terlalu moody

tahu balas budi dan tahu kenang budi

APRIL

sangat aktif dan dinamik
try control the emotion

cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
kecenderungan bersifat dendam

sangat menarik dan pandai manjakan diri
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan

punya daya mental yang sangat kuat
kuat daya ingatan

suka diberi perhatian
gerak hati yang sangat kuat

sangat diplomatik (pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masaalah orang)
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain

sangat berani dan tiada perasaan takut
berpenyakit disekitar kepala dan dada

suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
sangat cmeburu dan terlalu cmeburu hingga ketahap merbahaya

emosi cepat terusik


MEI

kekerasan hati dan degil
tidak perlu dimotivasikan
fizikal yang baik

kuat semangat dan bermotivasi tinggi
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
kelemahan sistem pernafasan

pemikiran yang tajam
sangat manja dan mudah dipujuk
suka sastera, seni dan muzik serta melancong

mudah marah apabila tidak dikawal
bersikap sistematik (otak kiri)
tidak berapa suka duduk dirumah

pandai menarik hati orang lain dan snagat menarik perhatian
suka berangan
tidak boleh duduk diam

perasaan yang amat mendalam
kuat daya firasat memahami apa yang terlintas dihati orang lain tanpa diberitahu
rajin dan bersemangat tinggi

cantik dari segi mental dan fizikal
bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit
agak boros

mempunyai daya tarikan yang tinggi
daya khayalan yang tinggi pemikiran tajam


sering menjadi perhatian
pandai berdebat


JUN

berfikiran jauh dan berwawasan
mudah berkawan dan pandai berkawan

mudah ditawan kerana sikap baik
orang yang sangat tertib

berperangai yang lemah lembut
pandai mempamerkan sikap

mudah berubah sikap, perangai, idea, mood
mudah kecil hati

idea yang terlalu banyak di kepala
mudah kena selsema

bersikap sensitive
suka berkemas

otaknya aktif (sentiasa berfikir)
cepat rasa bosan

sukar melakukan sesuatu dengan segera
sikap terlalu memilih dan cerewet

bersikap suka menangguh-nangguh
kurang mempamerkan perasaan

bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
lambat nak sembuh apabila terluka hati

cepat marah dan cepat sejuk
suka kepada barang yang berjenama

suka bercakap dan berdebat
mudah menjadi eksekutif

suka buat lawak dan bergurau
kedegilan yang tidak terkawal

otaknya cerdas berangan-angan
sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi saya tetapi menegur saya adalah kawan saya


JULAI

sangat seronok didampingi
tinggi daya simpati

banyak berahsia dan sukar dimengertikan terutamanya lelaki
pemerhatian yang tajam

agak pendiam kecuali diransang
suka menilai orang lain dengan pemerhatian

ada harga dan maruah diri
mudah dan rajin belajar

tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan
suka muhasabah diri

mudah dipujuk dan bercakap lurus
suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama

sangat menjaga hati orang lain
suka mendiamkan diri

sangat peramah
suka duduk dirumah

emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya
suka tunggu kawan tapi tak cari kawan

berjiwa sentimental
tak agresif kecuali terpaksa

jarang berdendam
lemah dari segi kesihatan perut

mudah memaafkan tapi sukar melupakan
mudah gemuk kawal tak kawal diet

tidak suka benda remeh-temeh
minta disayangi

membimbing cara fizikal dan mental
mudah terluka hati tapi lambat pulih

sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
terlalu mengambil berat

layanan yang serupa dengan semua orang
rajin dalam membuat kerja


OGOS

suka berlawak
sangat cemburu

mudah tertawan kepadanya
daya pemerhatian yang tajam dan teliti

sopan santun dan caring terhadap orang lain
cepat berfikir

berani dan tidak tahu takut
fikiran yang berdikari

orangnya agak tegas dan bersikap kepimpinan
suka memimpin dan dipimpin

pandai pujuk orang lain
sifat suka berangan

terlalu pemurah dan bersikap ego
berbakat dalam seni lukis, hiburan dan silat

nilai harga diri yang sangat tinggi
sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk

dahagakan pujian
cepat ditimpa penyakit

semangat juang yang luar biasa
belajar untuk relax

cepat marah dan mudah mengamuk
sangat kelam kabut

mudah marah apabila cakapnya dilawan
suka mencari kawan


SEPTEMBER

sangat bersopan santun dan bertolak ansur
sangat sensitif yang tidak diketahui
mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia

sangat cermat, teliti dan teratur
orang yang banyak berfikir
suka sukan, hiburan dan melancong

suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
daya pentaakulan yang baik
kurang menunjukan perasaannya

pendiam tapi pandai bercakap
otak bijak dan mudah belajar
terluka hatinya sangat lama disimpan

sikap sangat cool, sangat baik dan mudah simpati
suka mencari maklumat
terlalu memilih pasangan

sangat prihatin dan terperinci, amanah, setia dan jujur
kawal diri dari terlalu mengkritik
sukakan benda yang laus

kerja yang dilakukan sangat sempurna
pandai mendorong diri sendiri
bersistematik


OKTOBER

suka sembang
tidak suka terima pandangan orang lain

suka orang yang sayang padanya
emosi yang mudah terusik

suka ambil jln tengah
suka berangan & pandai bercakap

sangat menawan & sopan santun
emosi yang kelam kabut

manja
daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)

kecantikan luar & dalam
suka melancong, bidang sastera & seni

tidak pandai berbohong & berpura-pura
pengasih, penyayang & lemah lembut

mudah rasa simpati, baik pentingkan kawan
romantik dlm percintaan

sentiasa berkawan
mudah terusik hati & cemburu

hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
ambil berat tentang orang lain

cepat marah
suka kegiatan luar

pentingkan diri sendiri
orang yang adil

tidak menolong orang kecuali diminta
boros & mudah dipengaruhi persekitaran

suka melihat dari perspektifnya sendiri
mudah patah semangat


NOVEMBER

banyak idea dalam perkara
pandai muhasabah diri

sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
cara berfikir lain dari orang lain

berfikiran kehadapan
otak yang sangat tajam

berfikiran unik dan bijak
pandai mendorong diri sendiri

penuh dengan idea-idea yang luarbiasa
tidak hargai pujian

pemikiran yang tajam
kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya

daya firasat yang mendalam dan tinggi
badan yang tough

bagus untuk jadi doktor
kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam

cermat dan teliti
romantik

personaliti dinamik
tidak pasti dengan hubungan kasih sayang

sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
suka duduk dirumah

banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
sangat rajin dan berkemampuan tinggi

berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran
amanah, jujur setia dan pandai berahsia

terlalu degil dan keras hati
tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi

apabila hendak, pasti diusahakan sehingga berjaya
bercita-cita tinggi

tak suka marah kecuali digugat
perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

mudah ambil berat terhadap orang lain


DISEMBER

sangat setia dan pemurah
sangat jujur amanah dan bertolak ansur

bersifat patriotic
tidak pandai berpura-pura

sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
cepat marah

sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
perangai yang berubah-ubah

bercita-cita tinggi
tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi

suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
Benci pada kongkongan

seronok didampingi
suka berlawak

suka bercampur dengan orang
pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik

suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai



Thursday, February 12, 2009

Asal...

Aku brasal dr Klang....Bndr Diraja la bg Selangor..
Ape yg mnarik kt Klang?
haha...even bndr klang ni bndar lame ...n kurang menarik bangunannya..
tp...org Shah Alam msti turun Klang kalo nk tgk wayang..haha...nk tau nape..
sbbnya..kt Shah Alam tkde pgg wayang (kononnya nk elak
maksiat ...huhu),,sdgkn...kt tasik Shah Alam tu...mcm2 ada..huhu ..(phm2 sudeh)..
Aku mmg dr kecik duk pndah randah sbb keje ayah aku tk tetap...tp drjah 3..aku mmg stay Klang je...smpaila wat Diploma..
skrg Dgree kt Pahang..UMP....

Wednesday, February 11, 2009

Salam....

Pulau Perhentian


6 hingga 8 hrbln aku g Pulau Perhentian dgn kwn2 seramai 9 org...Kama, Ery, Fad, Mudd, Aiman, Apis, Jerung, Afiq macha & aku sndri g btolak dr UMP ke Besut nek kete...adala sggah2 jap rumah apis n Jerung ...



Sampai di Besut, ktorg nek bot (feri la kot) g Pulau Pehentian...ktorg mnginap kt Big Island..
Ada dua pulau utama yg jadi tarikn plncong..Big Island & Long Beach Island,...Big Island ni tmptnya agak tenang n damai banding Long Beach Island yg agak meriah(happening) smpai rmai yg pening kt sane (mabuk)...ktorg g kt Long Beach malam 7hrbln..kt sane mcm2 ada...parti malam kt tepi pntai yg menariknya...hahaha...kalo nk tgk Melayu minum arak smpai mabuk...g la kt ctu....tgh mlm je ada parti...so bole la kalo agk2 nk menari smpai ke pagi...
agak open kt Long Beach ni trutama malam...



Siangnya....ktorg g snorkeling...best woo...ni kali ke3 aku snrklg...sblm ni kt pngkor...tp aku rs kt Pulau Perhentian lg lg bestsbb ada 4 tmpt ..
1) Snorkelg point 1
2) Snorkelg point 2
3) Shark point
4) Turtle point

Dpt gk tgk turtle dpn mata mnyelam n berenang2...n ikan2 lawa...ikan nemo pn ada..huhu...kt shark point tk dpt tgk shark ..tktau nape...(agaknya ktua "jerung" ada kot...ala..si Din yg menggelar dirinya si Jerung Gergasi..konon power...msuk dlm air menggigil ksejukn..name je gempak...tp tuan pnya bdn hampeh..oleh krana "ktiadaan" lemak menyelaputi tubuhnya..maka...hipothermia hmpr blaku kt Din si Jerung Gergasi sbb tkde penebat haba utk kekalkn haba dlm bdn ..)...anyway...Din selamat n sihat..haha...









Kayak



Ni gmbar ms Koku...kayak..best la gak..ms tu kt CRR (cheneh recreation centre)..pstu...ktorg g lak bkayak kt laut ( ala tepi2 pntai je..)..
kt pntai balok...ni jela aku nk cte...sbb aku tk reti sgt nk cte pjg lebar..